В Україні введуть пеню за запізнення виплати за комунальні послуги

2953 0
Верховна Рада України ухвалила закон «Про житлово-комунальні послуги».
фото: telegraf.in.ua

фото: telegraf.in.ua

Верховна Рада України ухвалила закон «Про житлово-комунальні послуги», який передбачає пеню за несвоєчасну оплату комунальних послуг. Про це повідомляє economics.unian.ua.

За законом, пеня вводиться  в розмірі 0,01 (однієї сотої) відсотка за кожен день після прострочення оплати за комунальні послуги. Нове правило набуде чинності з 1-го січня 2019-го року.

Читайте також: В Україні хочуть ввести абонплату за квартиру

«Це означає, що 100 днів прострочки — це 1% від суми заборгованості, тобто в рік максимальна сума пені становить 3,65%», – розповіла народна депутатка України Альона Бабак. 

Також вона додала, що у разі заборгованості держави по субсидіях і пільгах, пеня не нараховуватиметься. Заборгованість через запізнення з оплатою праці також не нараховуватимуть, якщо її підтвердити документально.

«Всім людям, які не зможуть платити за житлово-комунальні послуги з об’єктивних причин, пеня не нараховуватиметься», – додала народна депутатка. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!