Політична реклама

В Україні введуть плату за утилізацію транспорту

1285 0
В Україні введуть утилізаційний збір з імпортованих у країну легкових і вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки. Відповідний проект постанови уряду «Про деякі питання заготівлі та утилізації непридатних до використання транспортних засобів» розробило Мінекології.

 

Утилізувати техніку імпортери повинні будуть самостійно, або підписавши договір з уповноваженими підприємствами.

Для фінансування цієї програми з імпортерів автомобілів буде стягуватися збір. Розмір і терміни введення утилізаційного збору в документі не вказані.

У проекті зазначається, що Мінекології та Мінекономрозвитку необхідно у двотижневий термін підготувати мінімальний розмір збору. 

Голова уряду раніше заявляв, що він може становити близько 1 тис доларів за одиницю техніки.

Нагадаємо, що у разі запровадження Україною утилізаційного збору, російські автомобілі, які приходять на наш ринок, будуть коштувати на 1 тисячу доларів дорожче.

Джерело: ЗІК


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!