Політична реклама

В Україні введуть податок на вживані транспортні засоби

1631 0
Кабмін затвердив порядок визначення середньоринкової вартості автомобілів, мотоциклів і мопедів з метою визначення доходу фізосіб від їх продажу для подальшого оподаткування.

Згідно з документом, середньоринкова вартість, яку розраховують, залежить від терміну експлуатації транспортного засобу, а також країни-виробника (СНД або інші країни), а також пробігу та різниці між фактичним і нормативним середньорічним пробігом, – пише Економічна правда.

При цьому середньонормативним річним пробігом для транспортних засобів виробництва країн СНД вирішено прийняти 22 тис. км, виробництва інших країн - 27 тис. км.

З огляду на ці параметри, розраховуються коригувальні коефіцієнти для визначення середньоринкової ціни.

У разі якщо фактичний середньорічний пробіг більше за нормативний, середньоринкова вартість транспортного засобу зменшується, а якщо середньорічний пробіг менше за нормативний - збільшується.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!