В Україні ввели кримінальну відповідальність за контрабанду лісу

1928 0
За незаконну вирубку каратимуть штрафами, за контрабанду — позбавленням волі від 3 до 5 років.
WWF

WWF

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів». За нього проголосували 234 депутати, повідомляє «Громадське радіо».

Читайте також: Буки Розточчя. Як дбають про природну спадщину ЮНЕСКО поблизу Львова

У документі передбачено, що обсяг внутрішнього споживання необроблених лісоматеріалів не повинен перевищувати 25 мільйонів кубічних метрів на рік. Відтепер незаконна вирубка і пошкодження дерев або чагарників тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 15 до 30, а на посадових осіб — від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів. Відповідно один такий мінімум дорівнює 17 гривень. За контрабанду лісу загрожує кримінальна відповідальність із позбавленням волі від 3 до 5 років. Закон набуде чинності з 1 січня 2019 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!