В Україні ввели нову будівельну норму з підвищення енергоефективності

2842 0
Норму «Теплова ізоляція будівлі» розробили, щоб встановити мінімальні вимоги щодо енергоефективності, які враховуватимуть при проектуванні та зведенні будинків.
Фото: vidomosti-ua.com

Фото: vidomosti-ua.com

Норму застосовуватимуть при проектуванні споруд, новому будівництві, реконструкції, термомодернізації, капітальному ремонті тощо. У ній прописані вимоги до показників енергоефективності й процедуру їх розрахунку, - пояснив на презентації Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

За його словами, введення норми «Теплова ізоляція» дозволить зробити перший крок до європейських стандартів споживання енергоресурсів та зменшення енергоспоживання для кожної української родини.  

«Це застосування єдиних з країнами ЄС стандартів для розрахунків показників енергоефективності», - наголосив високопосадовець.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити Фонд енергоефективності, що допомагатиме оплатити термомодернізацію будинку. Якщо закон ухвалять, у квітні 2017 року з’явиться можливість отримати один із трьох пакетів послуг, що дозволять значно зекономити на оплаті комуналки, зокрема тепла.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!