В Україні ввели повне відшкодування банківських вкладів на час воєнного стану

1574 0
Рада запровадила 100% гарантію вкладів на час війни та 600 тис. грн після її завершення.
Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який гарантує повне відшкодування банківських вкладів у разі виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення чи скасування. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Читайте також: Як керувати грошима у час війни. Короткі поради

Через три місяці після завершення воєнного стану гарантована державою сума обмежуватимуться 600 тисячами гривень, що означає її підвищення втричі з нинішніх 200 тис грн.

Крім того, законом передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов’язань Фонду гарантування вкладів фізичних осіб перед Міністерством фінансів, а також передбачається, що «Ощадбанк» стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності.

Читайте також: Готівки вистачить на всіх, онлайн банкінг працює, – фінансовий експерт про війну і гроші

«Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень стосовно суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набирають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні», – зазначив Данило Гетманцев.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!