В Україні ввели штрафи за перевезення дітей без автокрісла

5939 0
За порушення закону доведеться заплатити від 510 до 850 грн штрафу.
ілюстративне фото: Вікна

ілюстративне фото: Вікна

В Україні ввели штрафи за перевезення дитини без автокрісла. За відповідний закон Верховна Рада проголосувала сьогодні, 29 жовтня.

Читайте також: Фара на лобі. Чому взаємна повага не менш важлива, ніж дотримання ПДР

Законопроєкт підтримали у другому читанні. Згідно з нововведеннями, за порушення правил перевезення дітей водій отримує штраф у розмірі 30 неоподаткованих мінімумів (510 гривень). При повторному порушені штраф сягатиме – 850 гривень.

Раніше перевозити дітей віком до 12 років і зростом до 145 сантиметрів у машині без використання спеціальних засобів, які дозволять пристебнути дитину пасками безпеки було заборонено, але за це не штрафували.

«Відсутність законодавчої норми щодо відповідальності за порушення правил перевезення дітей, призводить до їх вибіркового використання. Відсутність штрафу за це правопорушення створює у суспільстві уявлення, що порушення цих норм є чимось дріб'язковим та несуттєвим», – ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: Довірити поліції. І знову про безпеку на дорогах

Додамо, що це вже не перший законопроект, який пропонує посилити відповідальність за ігнорування пасків безпеки. Попередній документ пропонував збільшити штрафи до 850 грн як за непристебнутих водіїв, так і за пасажирів, проте Верховна Рада не підтримала його у другому читанні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!