В Україні ввели в обіг оновлену 50-гривневу банкноту та монету 5 гривень. Фото

4022 0
Обмінювати банкноти попереднього зразка на оновлені банкноти не потрібно
Фото: НБУ

Фото: НБУ

Сьогодні, 20 грудня, Нацбанк вводить у обіг оновлені банкноти номіналом 50 грн та монету 5 грн. 

Нові 50-гривневі банкноти матимуть удосконалену систему захисту, а за дизайном наслідуватимуть уже оновлені банкноти номіналами 20, 100, 500 та 1000 гривень. Монета номіналом у 5 гривень буде в обігу паралельно із паперовою купюрою того ж номіналу, але поступово має замінити паперові гроші, що природно зношуються. 

Читайте також: В Україні ввели 1000-гривневу купюру. Фото

Зазначається, що обмінювати банкноти попереднього зразка на оновлені банкноти не потрібно. Ними можна розраховуватись одночасно з грішми нового зразка.

Нагадаємо, упродовж 2018-2020 років Нацбанк має оновити монетний ряд, вилучивши з обігу монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок та замінивши паперові 2, 5 і 10 грн на монети. Торік НБУ припинив карбувати монети номіналом 1, 2 5 і 25 копійок та вже почав вилучати їх із обігу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!