Українським школярам видаватимуть цифрові свідоцтва про початкову освіту

22520 0
За бажанням батьків школа видаватиме їм паперову копію електронного свідоцтва, засвідчену підписом директора школи та печаткою (на аркуші паперу формату А4).
Фото: vnz.org.ua

Фото: vnz.org.ua

З нового навчального року документи про освіту видаватимуть на кожному рівні середньої освіти, у тому числі й початковому, йдеться на Оsvita.ua. Більше того, Міністерство освіти і науки запровадило електронні свідоцтва про початкову освіту.

Відповідний наказ, як повідомляє МОН, набуває чинності 1 вересня 2021 року.

Читайте також: Офлайн і без урочистостей. Як розпочнеться навчальний рік у школах Львова

Для свідоцтв про початкову освіту запроваджено нову процедуру їх замовлення, виготовлення та отримання.

«Увесь процес замовлення, виготовлення та обліку свідоцтв про початкову освіту здійснюватиметься в електронній формі», – йдеться у повідомленні.

Серед переваг електронних свідоцтв – швидке виправлення помилок, забезпечення подальшої цифровізації сфери освіти і зменшення витрат на виготовлення документів про освіту. Також такі свідоцтва враховують потреби учнів з порушенням зору і загалом зменшують бюрократизацію системи.

Оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту створюватиметься за зразком, затвердженим МОН, і зберігатиметься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) в Реєстрі документів про освіту.

Свідоцтво про початкову освіту не відтворюватиметься в пластиковій картці та не потребуватиме додатку на спеціальному бланку. Школі не потрібно обліковувати видачу свідоцтв про початкову освіту.
 

Читайте також: Топ-15 найкращих шкіл Львова за результатами ЗНО 2021

За бажанням батьків школа видаватиме їм паперову копію електронного свідоцтва, засвідчену підписом директора школи та печаткою (на аркуші паперу формату А4), протягом 5 днів після їхнього звернення. Якщо батьки втратять паперову копію свідоцтва, вони можуть звернутися до школи для повторного отримання документа.

Якщо учень має порушення зору, за бажанням батьків, може бути виготовлена паперова копія електронного свідоцтва з використанням шрифту Брайля.

Результати річного оцінювання та державної підсумкової атестації учнів відображатимуться у свідоцтві досягнень.

Нагадаємо, у новому навчальному році у Львові за парти сяде загалом 86 тисяч школярів. Із них майже 9 200 дітей піде у перший клас. Навчання у вересні розпочнуть офлайн, а як буде впродовж року – залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні та місті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!