В Україні призвуть до армії лише 4 тисячі офіцерів запасу: роз'яснення

5301 0
Цьогоріч до військової служби викличуть тих, хто закінчив військові кафедри університетів та отримав звання, але не служив в армії.
Фото: health.unian.ua

Фото: health.unian.ua

«У 2017-му офіцерів запасу, які не досягли 43-х років та не служили в збройних силах, викликатимуть щоквартально, а розпочнуть уже в лютому. Термін призову становитиме 18 місяців», - повідомив Марко Андрусяк, заступник начальника головного управління персоналом Генштабу ЗСУ, пише УНІАН.

«Хвилюватися не варто, адже 4 тисячі осіб на всю Україну – це небагато», - прокоментував нововведення для Tvoemisto.tv Олександр Поронюк, керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони.

Він пояснив: «Це забезпечить соціальну справедливість, коли одні свого пройшли строкову службу та під час мобілізації виконали свій обов’язок, інші отримали офіцерське звання та відслужили не в повній мірі. Є багато людей, що отримали досить поважне знання, але в армії так і не служили. Щоб використати те, що держава вклала в їх військову освіту, та покращити боєздатність збройних сил, підтримати національну безпеку, будуть викликати таких військовозобов’язаних людей в якості офіцерів».

За словами Олександра Поронюка, спочатку в обласні комісаріати будуть подані заявки, відповідно до них формуватимуть виклики. Стосується нововведення лише тих, кому ще не виповнилося 43-и роки та хто не проходив строкову службу. Також після призову за офіцерами залишатиметься їх зарплата, посада та пільги, а під час служби вони отримуватимуть від 9-ти тисяч гривень залежно від звання.

Нагадаємо, 4-го січня Президент підписав закон, що змінює правила прийняття, продовження чи завершення контракту військових, визначає порядок надання відпустки тощо. Зокрема, він дозволяє звільнитися тим бійцям, що відслужили й вирішили повернутися додому.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!