В Україні випустять пам'ятну монету, присвячену Євробаченню-2017

2004 0
Національний банк України 11-го травня 2017-го року введе в обіг пам’ятну монету, присвячену проведенню 62-го пісенного конкурсу «Євробачення-2017» в Україні.
фото: i.obozrevatel.com

фото: i.obozrevatel.com

З метою широкого задоволення попиту громадян половина усього тиражу пам’ятної монети України «Пісенний конкурс "Євробачення-2017"» (20 000 штук) продаватиметься через механізм попереднього online замовлення на офіційному сайті регулятора. Про це повідомляє Національний банк України у своїй сторінці у Facebook.

Пам’ятна монета «Пісенний конкурс "Євробачення-2017"» виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень.

Художниками ескізів монети стали Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; скульптором – Анатолій Демяненко. Програмне моделювання здійснив Віталій Андріянов.

Читайте також: У центрі Львова облаштують фан-зону для перегляду Євробачення. Локація, розклад

Ціна пам’ятної монети «Пісенний конкурс "Євробачення-2017"» становитиме 46 гривень. Тираж – 40 000 штук, що дасть змогу значній кількості вболівальників конкурсу залишити собі своєрідний сувенір на згадку про подію.

Монета буде доступною для online замовлення з 5-го до 15-го травня 2017-го року. Кількість монет, доступних для online замовленнями однією особою, обмежена однією штукою.

Продаж пам’ятних монет, заброньованих через online замовлення, у Києві розпочнеться після 17 травня 2017 року, у регіонах – по мірі надходження монет.

Пам’ятні монети України можна також придбати в регіональних пунктах продажу Національного банку України.

фото: Національний банк України

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!