В Україні вирішили провести електронний перепис населення

1826 0
Бюджет на перепис знизили з 3,4 млрд грн до 1,4 млрд.
Фото: Аргумент

Фото: Аргумент

Уряд планує провести електронний перепис населення України, що дасть змогу зекономити 2-3 млрд гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

«Проведення перепису було заплановано на кінець наступного року, і в бюджеті на нього було передбачено 3.4 млрд грн. Майже 100.000 інтерв'юерів з планшетами мали обійти будинки і квартири українців. У бюджеті 2020 знизили бюджет на перепис з 3,4 млрд грн до 1,4 млрд. А якщо все піде, як заплановано, думаю, потім ми зможемо заощадити ще під 1 млрд», - йдеться в повідомленні.

Однак Кабмін вирішив провести так званий електронний перепис і оприлюднити результати дослідження вже цього року. Його проведуть разом з фахівцями з математики і соціології за таким алгоритмом:

1. Зберуть анонімну інформацію у мобільних операторів про кількість користувачів та їхнє розташуванні.

2. Зберуть дані з реєстрів про дітей (РАЦСи) і пенсіонерів (Пенсійний Фонд), оскільки ці групи мають менше проникнення мобільних.

3. Проведуть «калібруючі» соціологічні опитування. Уточнять, скільки сім-карт припадає в середньому на одного українця в різних групах.

4. Вставлятимуть ці дані в математичну модель.

Читайте також: Наступного року залізничні квитки можуть подорожчати на 22%

У підсумку мають отримати точну модель того, скільки людей мешкає в яких населених пунктах. Ці дані будуть, за словами Дмитра Дубілета, можливо, більш точними, ніж під час традиційного перепису, оскільки далеко не всі українці відкривають двері тим, хто проводить опитування.

Заощаджені гроші хочуть використати на потреби медицини та інші важливі програми.

Нагадаємо. що Державна служба статистики України вже запланувала наступного року провести Всеукраїнський перепис населення. На перепис доведеться витратити щонайменше 2 мільярди гривень.

Приблизні запитання до Всеукраїнського перепису можна переглянути за посиланням. Востаннє українців рахували ще у 2001 році.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!