В Україні вирішили, як завершити проблемні довгобуди

3120 0
В Україні налічують приблизно 120 довгобудів, вкладники в які залишились і без грошей, і без житла.
Ілюстративне фото: wikimedia.org

Ілюстративне фото: wikimedia.org

Мінрегіонбуд розробив законопроєкт, який має врегулювати довгобуди і проблемні недобуди, в які інвестори вклали гроші, але саме будівництво зупинилося. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: Як узаконити дачний самобуд. Інструкція від Мінрегіонбуду

За словами заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе, нині в Україні налічують приблизно 120 довгобудів, вкладники в які залишились і без грошей, і без житла.

Серед іншого, законопроект містить норми, які дозволяють інвесторам поскаржитися на забудовника, якщо він протерміновує час введення будинку в експлуатацію, дозволяє проводити конкурс на нового замовника, який буде завершувати будівництво недобудови, а також передбачає економічні стимули та можливих джерел фінансування завершення будівництва.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

Проєкт перебуває на стадії обговорення. Потім його має підтримати Верховна Рада та підписати президент. Свої пропозиції до законопроєкту можна надсилати на електронну пошту [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!