В Україні виявили шахрайський банк

1072 0
Інформація про нього направлена в правохоронні органи.
Фото: rupixen.com

Фото: rupixen.com

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) попереджає про діяльність неіснуючого «Українського народного банку», який називає себе «інвестиційний проєкт». 

Читайте також: В Україні ввели оновлену 200-гривневу купюру

Зазначається, що останнім часом у інтернеті та соціальних мережах стрімко розповсюджується пропозиція інвестувати в акції неіснуючого «Українського народного банку». В НКЦПФР наголошують, у той же час у Державному реєстрі банків, який веде НБУ і містить відомості про державну реєстрацію усіх банків, відсутня інформація про «Український народний банк».

Так само у Державному реєстрі випусків цінних паперів, який веде Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, відсутня інформація про реєстрацію випуску акцій емітенту з таким найменуванням.

Також у Нацкомісії повідомляють, що при спробі придбати акції зазначеного проєкту через його веб-сайт, користувачу пропонують три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money та оплата у криптовалюті Bitcoin. Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює.

«Доступні користувачу варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично не можливо відслідкувати та встановити куди були переведені кошти клієнта», – пояснюють у НКЦПФР.

Окрім того, на веб-сайті проєкту відсутня будь-яка правова інформація щодо юридичної особи та підстав надання нею інвестиційних послуг. У особистому кабінеті користувача є посилання на такі розділи як Документи, Контакти компанії, Умови користування, Політика конфіденційності, але всі вони не працюють.

Читайте також: Коли і як запрацює механізм «Кешбеку». Пояснення податківців

У комісії додають, що інформація розміщена за посиланням unb.name є шахрайством. Інформацію про потенційно протиправну діяльність банку направили у правоохоронні органи України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!