В Україні виявили ще один випадок мавпячої віспи

1285 0
За інформацією МОЗ, усі підтверджені випадки не пов'язані між собою.
Фото: Olga Golubovskaya / Facebook

Фото: Olga Golubovskaya / Facebook

22 вересня в Україні у ще однієї людини підтвердили захворювання на віспу мавп. Це вже третій лабораторно зафіксований випадок серед українців. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також: Як передається та чим небезпечна мавпяча віспа. Пояснення МОЗ

«Всі троє пацієнтів мають легкий перебіг захворювання, за кордоном не перебували та, за попередніми даними, не мали контактів із хворими. Також наразі немає підтвердження, що ці випадки є пов'язаними між собою. Разом з тим, ризик поширення цього захворювання серед більшої кількості людей – наразі низький», – зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він додав, що на сьогодні в Україні можна провести 5 тисяч ПЛР-досліджень для діагностики віспи мавп. У разі, якщо людина спостерігає у себе симптоми як-от висипка у вигляді пухирців, зокрема на обличчі, температура, головний біль, тоді варто звернутися за медичною допомогою. При тому варто рекомендовано використовувати засоби протиепідемічного захисту (захисну маску, рукавички тощо), щоб заразити інших.

Читайте також: Через погані умови та принесені окупантами інфекції фіксують поширення вітряної віспи

Нагадаємо, що пацієнт, у якого першого в Україні 15 вересня діагностували віспу мавп, каже, що не мав контактів із хворими на та не виїздив за кордон. Тим не менш, поява симптомів захворювання і попередні результати збору епідеміологічного анамнезу вказують на те, що пацієнт був інфікований у одному з великих міст країни. Між собою вказані випадки, за попередніми даними, не пов’язані. 

Другий випадок захворювання в Україні підтвердили 19 вересня.

Як передається та чим небезпечна віспа мавп, читайте тут. А детальніше про те, спалахів яких недуг можна очікувати через війну та як убезпечити себе і близьких, можна дізнатися за посиланням.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!