В Україні визначили найбільш «закохані» області. На якому місці Львівщина

1054 0
Мешканці Львівської області не надто активно шукали День Святого Валентина у Google-пошуку.
Photo by sheri silver on Unsplash

Photo by sheri silver on Unsplash

Найбільше День святого Валентина хвилює мешканців Черкаської, Сумської та Тернопільської областей. Найменш зацікавленими в інформації про День закоханих виявилися мешканці Криму, Львівської та Донецької областей. Такими є результати аналізу запитів користувачів Google за останні 10 років, який провели експерти Інституту масової інформації.

Читайте також: Зі Львова до святого Валентина за день. Маршрут для закоханих

При цьому, в окремо взяті роки лідерство за запитами до дня Св.Валентина утримували мешканці таких областей:

  • Кіровоградська область гуглила день Валентина більше всіх інших регіонів України у 2011, 2017, 2019, 2020 рр.
  • Черкаська область - в 2014, 2014, 2018 рр.
  • Тернопільська область - в 2010, 2013 рр.
  • Закарпатська область - в 2016 рр.
  • Чернівецька область - в 2012 рр.

Аналіз також продемонстрував, що в 2014-2015 роках, коли відбувалася активна фаза війни на сході України та анексії Криму, українці значно менше цікавилися Днем Валентина.

Для аналізу брали дані за період з 1 лютого 2010 по 16 лютого 2020 років. Ключові слова  «День (Святого) Валентина». Охоплення – усі регіони України, плюс Київ та Севастополь як окремі адміністративні одиниці. Google присвоює запитам бали від 0 до 100, де 100 балів означають найбільшу частку популярності запиту, і пропорційно до цього, 50 балів - рівень популярності запиту вдвічі нижче, і т.п. Чим більше балів, тим вище частка популярності запиту в окремому регіоні, серед всіх інших запитів. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!