В Україні з 10 червня дозволять концерти і вистави. Правила проведення

2101 0
МОЗ оприлюднило відповідну постанову головного санітарного лікаря.
фото: inlovemag.com

фото: inlovemag.com

Якщо дозволить епідситуація, в Україні з 10 червня можуть відновити проведення масових культурно-мистецьких заходів. Правила, за якими вони мають відбуватись, прописані у постанові головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, оприлюдненій МОЗ.

Так, усім працівникам організатори мають вимірювати температуру, а відвідувачів вони мають забезпечити достатньою кількістю антисептиків. Також у місцях проведення потрібно розмістити інформаційні матеріали про профілактику коронавірусу та нанести розмітку для дотримання відвідувачами дистанції у 1,5 метри.

Читайте також: Чи законно попри карантин у Львові відкрились фітнес-центри. Пояснення юриста

Окрім того, на концертах не буде фан-зон – лише сидячі місця на відстані 1,5 м один від одного та із вільними місцями попереду і позаду. Якщо ідеться про столики, то має бути не більше 4-х людей за одним без урахування дітей до 14-ти років. У приміщенні відвідувачі обов’язково мають бути у масках.

Якщо захід відбувається просто неба, організатор має огородити територію, а квитки перевіряти безконтактно. Дозволена кількість відвідувачів – не більше, ніж одна людина на 5 квадратних метрів загальної прощі приміщення або обгородженої території.

Водночас робота кінотеатрів наразі не відновиться.

Читайте також: Бути щасливим навіть під час карантину

Додамо, з 10 червня в Україні також можуть запрацювати бази відпочинку, готелі та санаторії, утім, на Львівщині послаблення карантину після другого етапу не відбулося. Це питання обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне у п’ятницю, 12 червня. Попри заборону, у Львові запрацювали фітнес-клуби – вони посилаються на постанову уряду про послаблення карантину, а не на рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!