В Україні з 1 грудня підвищать пенсії. Кому і наскільки

13132 0
Мінімальна пенсія зросте на 66 грн, максимальна – на 660.
ФОТО: PHYSICSWORLD.COM

ФОТО: PHYSICSWORLD.COM

З 1 грудня Пенсійний фонд України проведе перерахунок пенсій для непрацюючих пенсіонерів, шахтарів, людям, які отримали інвалідність унаслідок війни, жертв нацистських переслідувань та інших категорій пенсіонерів.

Джерело: Пенсійний фонд України

Мінімальна пенсія зросте на 66 грн, максимальна – на 660. Така різниця обумовлена законодавством, у якому прописано що максимальна пенсія не повинна перевищувати 10 прожиткових мінімумів, від яких розмір пенсій і залежить. Загалом, мінімальна пенсія становитиме 2093 гривень, а максимальна – до 20 930 гривень.

Читайте також: Пенсіонери додаткову грошову допомогу можуть отримати у відділеннях «Укрпошти»

Підвищення пенсій торкнеться таких категорій пенсіонерів:

  • Тих, що отримують мінімальну пенсію. До них належать особи, що досягли пенсійного віку та не мають необхідного страхового стажу, у зв’язку з чим отримують соціальні виплати.

  • Пенсіонери що одержують максимальну пенсію.

  • Особи, що мають понаднормовий страховий стаж. За кожний рік роботи пенсіонерам, що мають такий стаж, пенсію збільшуватимуть  на 1%. Від грудня 2022 року це становитиме 20,93 гривні.

Пенсійний фонд України проведе планові перерахунки пенсій автоматично, без додаткових звернень пенсіонерів. За цей рік це буде вже другий перерахунок пенсійних виплат. Перший відбувся у жовтні цього року, у зв’язку з чим середню пенсію підняли до 4539,36 гривні.

Нагадаємо, в Україні постраждалі від російської агресії та незахищені верстви населення,зокрема й пенсіонери, можуть отримати додаткову грошову допомогу від міжнародних організацій. Міністерство соціальної політики України створили соціальну платформа єДопомога.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!