В Україні зростуть податки для частини ФОПів. Коли і на скільки

1881 0
Єдиний соціальний внесок для ФОПів зросте до 1474 грн.
Умовне фото

Умовне фото

З початку жовтня в Україні зросте мінімальна зарплата і, відповідно, розмір єдиного соціального внеску для ФОПів третьої групи. Про це повідомляє Державна податкова служба.

Так, мінімальна зарплата зросте на 200 гривень — до 6,5 тисяч гривень. Відтак єдиний соціальний внесок для ФОПів зросте з 1430 до 1474 грн. Тобто з четвертого кварталу 2022 року ФОПам третьої групи доведеться платити 4422 гривні ЄСВ. Таке зростання пов'язане із тим, що ЄСВ залежить від мінімальної заплати, а саме становить 22% від її суми.

Читайте також: Виплати під час війни. Яку міжнародну допомогу можуть отримати українці

Зазначимо, що у зв'язку з воєнним станом з березня ФОПам дозволили не платити ЄСВ за себе. Однак, якщо підприємець вирішить не сплачувати цей податок, він не набуватиме страхового стажу.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня проведуть планові перерахунки пенсійних виплат. Підставою для цього стало збільшення мінімальної заробітної плати з 6 500 грн до 6 700 грн. Виплати зростуть у людей віком від 70 років, пенсіонерів з «воєнною» інвалідністю, а також у тих, хто має великий страховий стаж.
 
Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!