В Україні з другої спроби спробують легалізувати медичний канабіс

1043 0
Урядовий законопроєкт вже оприлюднили для обговорення.
Фото: medicine.rayon.in.ua

Фото: medicine.rayon.in.ua

В Україні з другої спроби намагатимуться ухвалити закон про легалізацію медичного канабісу, який не вдалося ухвалити Верховній Раді напередодні. Урядовий законопроєкт вже оприлюднили для обговорення. Про це повідомив голова комітету ВР із питань здоров'я нації Михайло Радуцький в інтерв'ю Укрінформу.

«Він дійсно трошки відрізняється від комітетського, бо там посилений контроль Національної поліції за обігом конопель. Також там більш чітко прописано, що таке медичний канабіс, як він імпортуватиметься. Цей документ буде зареєстровано. Він зайде до нас на комітет. Я сподіваюся, що депутати комітету підтримають його», – каже він.

Читайте також: Медичний канабіс в Україні. «за» і «проти» та що каже церква

Також, на думку голови комітету з питань здоровя нації, уже цей доопрацьований урядовий проєкт буде ухвалено. Він дасть можливість понад двом мільйонам громадян України отримати доступ до дієвих ліків.

«У суспільстві було багато наративів, що це легалізація наркотиків. Ані в тому законопроєкті, який був направлений на доопрацювання, ані в новому урядовому, немає жодного слова про легалізацію наркотиків. Йдеться лише про медичний канабіс. Я сподіваюся, що відповідний документ цього року буде ухвалено», – додає він.

Читайте також: МОЗ регулюватиме ціни на популярні ліки

Нагадаємо, у 2019 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект №10313 про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення фундаментального права особи на життя. Ідеться про легалізацію медичного канабісу. Законопроект мав врегулювати використання медичного канабісу в медицині та науці. Минулоріч нардепи публічно оголосили, що законопроєкт щодо легалізації медичного канабісу не потрібен, бо для цього достатньо постанови Кабміну, яка переносить коноплю зі списку заборонених речовин в список контрольованих.

Кому допомагає медичний канабіс, у чому відмінність медичного і немедичного (або рекреаційного) та що про це каже Церква – читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!