В Україні люки і дощоприймачі більше не встановлюватимуть на тротуарах

1344 0
З вересня їх заборонено встановлювати на пішохідній зоні тротуару.
Фото Інформ-UA

Фото Інформ-UA

Люки та дощопрймачі тепер не можна розміщувати на тротуарах. Відповідні зміни до Державних будівельних норм «Вулиці і дороги населених пунктів» запрацювали з 1 вересня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Окрім того, на пішохідній зоні тротуару заборонено розміщувати дорожні огорожі, опори, сходи і ганки будинків, тимчасові споруди і рекламні конструкції.

«Пам‘ятаю, в дитинстві мама завжди казала, що на люки наступати не можна, бо це небезпечно і можна провалитись та травмуватись. Роки пройшли, я виріс, і тепер сам навчаю та застерігаю своїх дітей», - пише чиновник.

Покриття пішохідних зон також має відрізнятися від інших зон тротуару кольором або матеріалом, бути гладким, неслизьким і не мати зазорів.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!