В Україні з 22 травня послабили карантин, але Львів все ще під питанням. Головне за ніч і минулу добу

9277 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: День

Фото: День

Продовжили і послабили.  Карантин в Україні учора на Кабміні продовжили до 22 червня, але зробили його адаптивним. 

Зокрема, із 25 травня в Україні за певних умов зможуть відновити роботу заклади для дошкільнят.

Окрім того, регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків Covid-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, зможуть поступово відновлювати роботу транспорту.

Читайте також: Як працюватимуть фітнес-клуби і спортзали після послаблення карантину

Так, з 22 травня – запустять регулярні та нерегулярні пасажирські автобусні перевезення у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні; З 1 червня – залізничні пасажирські перевезення та міжобласні автобусні пасажирські перевезення; З 15 червня – пасажирські авіаперевезення.

До слова, наразі Львів не відповідає вимогам уряду для відновлення роботи громадського транспорту, але остаточне рішення міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалить сьогодні.

Щодо Львівщини, то як розповів Тvoemisto.tv заступник голови ОДА Тарас Грень, на сьогодні немає підстав не застосовувати цих пом’якшувальних заходів.

Кабмін також учора прийняв постанову, яка дає змогу відновити з 22 травня міжнародне залізничне і автомобільне пасажирське сполучення.

Для цього знову відкриють 66 пунктів пропуску на кордоні з Європейським Союзом (Польща, Словаччина, Румунія, Угорщина) і Молдовою.

Серед регіонів, для яких швидше за все не настане послаблення з 22 травня – це Буковина, Волинь та Рівненщина. За словами голови МОЗ Степанова, вони не відповідають вимогам, тому поки що не можуть перейти до другого етапу виходу з карантину.

Читайте також: Чому уряд досі не затвердив перспективний план Львівщини

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 38 пацієнтів за добу (напередодні 32). Разом 1136. Вилікувалося – 225-ть осіб, померло – 32-оє.

Львівська область за кількістю хворих на коронавірус вже обігнала Тернопільщину, яка довший час була серед «лідерів» ­– поточна кількість хворих 1089 хворих.

Cтало відомо про дві нові смерті від коронавірусу на Львівщині. Померлі – жінки 82-х і 62-х років, мешканки Сокальського та Перемишлянського районів.

В Україні за добу виявлено 354 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 19 230 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 5 955 (323 за добу), над померлими від Covid-19 – 564 осіб (плюс 16). Цього разу кількість тих, хто одужав не перевищила число тих, хто захворів, але різниця незначна – 354 проти 323.

Перелік антилідерів не змінився: Чернівецька область (2 796 – плюс 54 за добу), місто Київ (2 420 – плюс 51). Київська (1 261 ­– плюс 16) та Івано-Франківська області (1 246 – плюс 11 осіб) області.

ЗНО в Україні. У Міносвіти назвали дати проведення ЗНО. Тестування з: математики – 25 червня; української мови та літератури – 30 червня; з фізики – 2 липня; з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня; з англійської мови – 7 липня; з історії України – 9 липня; з біології – 13 липня; з географії – 15 липня; з хімії – 17 липня.

Читайте також: В Україні хочуть запровадити державний збір за виліт авіапасажирів

Запускають фото– та відеофіксацію. МВС з 1 червня нарешті запускає систему автоматичної фото- та відео фіксації дорожнього руху. «Спочатку це буде 17 пунктів, потім порядка 40, всього по країні ми плануємо, щоб таких пунктів було порядка 7 сотень. Відповідний графік, адреси, порядок зможемо оприлюднити», – сказав очільник МВС Аваков.

Пресконференція Зеленського, США і РФ. Детальніше, що наговорив президент Зеленський можна прочитати тут, але після пресконференції представники кількох органів влади України отримали сигнали зі США про те, що останні заяви українських посадовців є украй небезпечними. Таким чином офіційний Вашингтон відреагував на заяви Зеленського, які можна трактувати як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони.

Йдеться про розслідування щодо змісту переговорів між тепер уже колишніми президентом України Порошенком і віцепрезидентом США Джо Байденом.

Читайте також: Рейтингові гірки Президента в Україні та у Львові. Як минув рік Зеленського на посаді

Зокрама, Держдеп зв’язався з МЗС України та дуже наполегливо висловив рекомендацію, щоби Україна утрималася від впливу та втручання у передвиборчу кампанію в США. 

У Держдепі США сподіваються, що це буде почуте та вважають, що цей скандал має «російські корені».

Рекордна кількість Covid-19. За даними ВООЗ, учора отримано дані про «рекордних» 106 тис. нових випадків коронавірусу у світі за добу. Майже дві третини їх зареєстровані в чотирьох країнах – США (11 800 заражень), Росії (8 800), Індії (5 500) та Чилі (4 000).

Бережіть себе. Будемо сподіватися нині на позитивне рішення щодо послаблення карантину у Львові. Гарного Вам дня! А Tvoemisto.tv підготувало перелік, куди можна на вихідні поїхати (Барвінок, вежа і бірюзові озера) і відпочити.  

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!