В Україні за підробку документів про щеплення буде кримінальна відповідальність

2807 0
У МОЗ пояснюють, що лише дійсно зроблене щеплення запобігає ускладненням.

Сьогодні уряд схвалив  розроблений фахівцями МОЗ проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень», тобто це передбачає кримінальну відповідальність за підробку документів про щеплення. Про це повідомили у МОЗ.

Читайте також: У Львові відкрили новий центр вакцинації. Адреса, графік

«Цей законопроєкт посилить відповідальність за внесення неправдивих медичних даних про проведене щеплення і забезпечить зовсім інший рівень відповідальності за маніпуляції з довідками про щеплення»,  зауважив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Віктор Ляшко пояснює, що лише дійсно зроблене щеплення запобігає ускладненням, тяжкому перебігу та смерті від COVID-19. Фейкові папірці чи підробка даних в електронній системі ніяк не допоможе вам при зустрічі із коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що зараз в Україні доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. 

У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от: цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні хвороби та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів, зазначили у МОЗ.

Додамо, що протягом цього тижня  у Львівській області працюватимуть 15 центрів вакцинації населення. Зокрема, вакцинуватися можна вакцинами Pfizer, AstraZeneca і Coronavac. Центри вакцинації працюватимуть у Forum Lviv, Victoria Gardens, Палаці культури залізничників. Графік центрів вакцинації тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!