В Україні заблокують доступ до «ВКонтакте», «Одноклассников» та «Яндексу»

5023 0
Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також «Яндексу».
зображення: Главком

зображення: Главком

Текст указу опублікований на офіційному сайті глави держави. «Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів «Mail.ru» (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru)», – йдеться у повідомленні.


Зокрема, в указі наголошується, що доступ буде заблокований на три роки. Провайдери також повинні будуть заблокувати доступ до сервісів Mail.ru та «Мэйл.РУ ГРУП». Варто зазначити, що зокрема буде заблоковано і доступ до сайту «Кинопоиск».

Читайте також: «Yandex, go home!»: хто виганяє Яндекс.Таксі зі Львова і чому воно залишається

Блокуватимуть сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Економічні санкції (блокування активів, заборону на транзакції і мовлення) також введені проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», ТНТ, РЕН-ТВ, пише УНІАН.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!