Політична реклама

В Україні заборонять використання поліетиленових пакетів

1272 1
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготувало проект закону, яким забороняється використання, виробництво і розповсюдження на території України поліетиленових пакетів.

Про це повідомлено на сайті міністерства. Крім заборони використання, поширення та виробництва, вводяться обмеження на ввезення таких пакетів в Україну.

Відповідно до законопроекту, в Україні забороняється виробництво, використання, ввезення (більше 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) і платне або безкоштовне розповсюдження на її території (крім транзиту вантажів, або ввезених до 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) полімерних пакетів.

Ця заборона не поширюється на біологічні полімерні пакети, які розкладаються.Фінансування заходів з обмеження обігу полімерних пакетів здійснюється за рахунок коштів виробників, імпортерів полімерних пакетів, торговельних мереж та суб'єктів оптово-роздрібної торгівлі.

Контроль з обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження на території України полімерних пакетів забезпечується в межах компетенції органами державної влади. Особи, винні у порушенні цього закону несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства.

Це вже друга редакція законопроекту, який покликаний обмежити використання поліетиленових пакетів, запропонована Минрегіоном. Перша редакції передбачала заборону виробництва, використання, ввезення (понад 50 одиниць однією особою) і платного чи безкоштовного розповсюдження (крім транзиту вантажів) окремих видів упаковки: пакетів тривалого розкладання, обсяг яких менше двадцяти літрів, з товщиною матеріалу менше 0,025 міліметра; пакетів, які розкладаються, обсяг яких менше десяти літрів, з товщиною матеріалу менше 0,015 міліметра.

Джерело: Варіанти


Читайте також:
17 Вересня, 2012 11:19
jefer кто-то решил монополизироать рынок расходных материалов!)
ну хотя я за екологию!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!