В Україні заборонили кілька лікарських препаратів після смерті дитини

11482 0
Серії препаратів, від яких, ймовірно, помер 7-річний хлопчик на Сумщині, вилучили із продажу.
фото:  blog.chamasoft.com, lutsk.rayon.in.ua

фото: blog.chamasoft.com, lutsk.rayon.in.ua

Антибіотик «Цефотаксим», «Но-Шпу», «Новокаїн», «Натрій Хлорид» та «Дексаметазон Фосфату» певної серії, які вводили дитині, заборонили по всій Україні. Про це повідомляє ТСН.

Ці препарати традиційно використовуються для зняття симптомів ГРВІ. Наразі невідомо, через що саме помер хлопчик. Утім, як зазначають у прокуратурі Сумщини, на даний час Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками видала розпорядження про тимчасову заборону реалізації лікарських засобів відповідної серії та виробника, які вводились дитині. 

Зазначимо, у Сумській дитячій поліклініці 9 серпня помер 7-річний хлопчик. Мама привела дитину на прийом. Після огляду лікар встановив діагноз «обструктивний трахеобронхіт».

Читайте також: Як зареєструвати приватний садок у Львові: покрокова інструкція. Інфографіка

Медик призначила дитині лікування. У маніпуляційному кабінеті після ін’єкції стан хлопчика раптово погіршився. Більше години лікарі проводили реанімаційні заходи, однак вони не принесли результатів. О 12.02 хлопчик помер. За попереднім висновком медиків, причиною смерті став анафілактичний шок, тобто алергічна реакція на введений лікувальний препарат.

Наразі триває досудове розслідування по цій справі.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!