В Україні заборонили купувати авіаквитки без паспорта

3187 0
З 12-го квітня українські авіапасажири більше не можуть придбати квиток, не надавши свої паспортні дані.
фото: agrimpasa.com

фото: agrimpasa.com

Це пов'язано з набранням чинності Закону України «Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації», повідомляє avianews.com.

Пункт 58 цього закону вказує, що оформлення авіаквитків здійснюється виключно після внесення до системи бронювання прізвища та імені пасажира, його статі, громадянства, дати народження, серії та номера документа, що посвідчує особу», – йдеться у повідомленні.

Ще до вступу в дію цього закону деякі сайти з продажу авіаквитків, включаючи сайти авіакомпаній, не дозволяли забронювати квиток, не надавши такої інформації.

Читайте також: Авіарейс Львів-Вроцлав від Wizz Air стартує цього тижня. Вартість 

Європейські авіакомпанії наразі дозволяють купувати квитки на своїх сайтах, вказуючи лише ім'я та прізвище, без введення паспортних даних, проте детальна інформація про пасажира запитується на етапі реєстрації на рейс. Потім ця інформація в рамках системи APIS (система попередньої інформації про пасажира) передається владі країни, куди прямує літак.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!