В Україні заборонили нараховувати штрафи і пеню за кредитами на карантині

1912 0
Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 16 червня.
Фото: buildersclub.com.ua

Фото: buildersclub.com.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє нараховувати штрафи за кредитами (позиками) в період карантину. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Цей документ захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

Читайте також: Як перетворити кризу в можливість. Львівські підприємці про нові виклики і рішення для бізнесу

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 16 червня. У пояснювальній записці зазначено, що запровадження цих змін дозволить уповільнити економічний спад, зберегти підприємства від банкрутства та робочі місця, сприяти наповненню державного та місцевих бюджетів.

Також, на думку авторів законопроєкту, це пришвидшить відновлення економіки після закінчення карантину, сприятиме зростанню доходів роботодавців і працівників та забезпеченню своєчасної виплати заробітних плат.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!