В Україні заборонили оформляти паспорти старого зразка

6403 0
Усі підрозділи ДМС уже забезпечені ресурсами для оформлення ID-картки.

Кабінет Міністрів України заборонив оформляти паспорти громадянина України за старим зразком у формі книжки. Відповідне рішення Уряд затвердив сьогодні, 21 березня, передає Lb.ua.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Згідно зі змінами, Кабмін виключив положення, що передбачає, що до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, потрібними для оформлення й видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка паспорта громадянина у формі книжечки, оскільки всі відділи ДМС забезпечені паспортними бланками у формі ID-картки.

Нова постанова передбачає, що паспорт без електронного носія, оформлений і виданий до 1 листопада 2016 року дійсний протягом строку, на який він виданий.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-картку. Міграційна служба відповіла на найпопулярніші запитання львів’ян

Нагадаємо, що від 1 листопада 2016 року всі українці мають можливість оформити ID-картку, яка замінить внутрішній паспорт. Зареєструватись у чергу на отримання паспорта із електронним носієм можна онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!