В Україні заборонили підвищувати тарифи на комуналку

935 0
Володимир Зеленський підписав мораторій на підвищення цін та тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, якими вводиться мораторій на підвищення комунальних тарифів. Так, протягом воєнного стану та 6 місяців після його завершення в Україні не зміняться ціни на газ, теплопостачання та гарячу воду. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України із посиланням на інформацію голови відомства Олексія Чернишова.

Читайте також: Кабмін заборонив стягувати штрафи за несплату компослуг

Таким чином президент підписав закони про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання №2479-IX та №2481-IX щодо фінансового забезпечення заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання, який парламент ухвалив 29 липня 2022 року.

«Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів. Президент України підписав надважливі закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання, так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону 2022/23 років. Адже цей опалювальний сезон буде найскладнішим за період незалежності України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Національна комісія з регулювання енергоринку (НКРЕКУ) затвердила нові правила, спрямовані на захист прав споживачів. Зокрема, для забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією про нарахування за спожиту електроенергію, електропостачальників зобов'язали у платіжках на оплату вказувати інформацію про початкові та кінцеві показники лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!