В Україні тимчасово заборонили таблетки від застуди «Колдфлю» і сироп від кашлю «Кофекс»

6253 0
Таке розпорядження видала Держлікслужба.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

З 29 листопада в Україні тимчасово заборонений продаж популярного препарату від грипу та застуди – таблеток «Колдфлю». Також заборонений продаж сиропу від кашлю «Кофекс» та ще низки лікарських засобів. Про це інформує Держлікслужба.

Це пов’язано з анулюванням сертифікату відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики, ідеться в розпорядженні Держлікслужби.

Читайте також: Перелік Доступних ліків розширять трьома категоріями

Заборона стосується окремих серій лікарських засобів виробництва «Дженом Біотек Пвт. Лтд» (Індія). До переліку потрапили таблетки «Колдфлю» (лікування грипу та застуди), капсули «Ланза» (лікування загострень пептичної виразки шлунка і дванадцятипалої кишки), сироп «Кофекс» (кашель, синусит, сінна лихоманка, гострий бронхіт), таблетки «Сіган» (полегшення болю та зменшення запалення м’яких тканин), драже «Ензимтал» (лікування порушень перетравлення білків, вуглеводів та жирів під час їжі, вздуття живота після їжі) і таблетки «Тилда» (біль та спазми скелетних м’язів, розтягнені зв’язок, артрит, розсіяний склероз, церебральний параліч).

Відтак, суб’єкти господарювання, що мають в наявності ці препарати, мають вилучити їх з обігу та помістити в карантин, а також – повідомити про це місцеве управління Держлікслужби.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!