В Україні заборонили роботу проросійських партій

1032 0
У такий спосіб заборонили партії, діяльність яких спрямована на виправдовування, підтримку чи заперечення збройної агресії росії проти України.
Фото: focus.ua

Фото: focus.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про заборону проросійських політичних партій. Про це йдеться на  сайті Верховної Ради, пише «Українська Правда». Законопроєкт №7172-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій зареєстрували в парламенті 28 березня. Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні 3 травня, за це проголосувало 330 народних депутатів. 6 травня документ направили на підпис президенту.

Зеленський повернув закон зі своїм підписом 14 травня. Ініціатива набуде чинності з дня, наступного після його опублікування.

Читайте також: До львівської міськради йде відверто проросійська ОПЗЖ. Що це означає

У такий спосіб заборонили партії, діяльність яких спрямована на виправдовування, підтримку чи заперечення збройної агресії росії проти України, прославляння, виправдання дій і бездіяльності осіб, які здійснювали або здійснюють збройну агресію проти України, а також називання представників окупаційної адміністрації рф «повстанцями», «ополченцями», «ввічливими людьми» тощо.

Закон є важливим кроком для України, бо, як свідчать експерти, росія чинила вплив на частину політичних сил в Україні, вони схиляли виборців до підтримки російської політики і курсу на рф, а також могли бути спільниками країни-аресора. Зокрема, проросійськими поглядами свого часу вирізнялися політики «Партії регіонів», а згодом – «Опозиційного блоку» та «Опозиційної платформи – За життя». Одним із керівників останньої був кум володимира путіна Віктор Медведчук.  

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!