В Україні заборонили контрафактну партію вакцини від дифтерії та правця «Пентаксим»

8384 0
Вакцину виготовляла французька компанія, а маркування упаковки було російське.
Фото: positime.ru

Фото: positime.ru

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила реалізацію, зберігання та застосування контрафактної партії вакцини «Пентаксим» для профілактики дифтерії і правця, коклюшу, поліомієліту тощо у комплекті з суспензією. Відповідне розпорядження опубліковано на сайті відомства.

Зазначається, що ця вакцина вироблена французькою компанією «Санофі Пастер С. А», проте мова маркування на упаковці — російська.

Читайте також: Ярема Возниця про дитячі хвороби, вакцинацію та вибір лікаря

За даними відомства, вказаний лікарський засіб ввезли на територію України з порушенням законодавства. У Держлікслужбі наголосили, що суб’єкти господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, зобов’язані вилучити та утилізувати цю вакцину, а також повідомити про ці дії територіальний орган Держлікслужби.

Нагадаємо, у лютому цього року в Україні заборонили партію вакцини від кору, паротиту та краснухи «Пріорикс».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!