В Україні заборонили встановлювати газові котли у нових багатоповерхівках

7482 2
Встановлення теплогенераторів потужністю до 30 кВт допускатимуть в індивідуальних будинках і багатоквартирних житлових будинках до 3 поверхів.
Фото: samgaz

Фото: samgaz

В Україні заборонили встановлювати газові котли та теплогенератори із закритими та відкритими камерами згорання в нових квартирах. Відповідні зміни внесли до державних будівельних норм, які згодом набудуть чинності, пише на своїй сторінці у Facebook віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Читайте також За новими ДБН Україну поділять на 4 світлокліматичні зони

«Часто нехтування правилами встановлення і експлуатації газових теплогенераторів призводять до трагічних наслідків — кілька поверхів злітають у повітря внаслідок вибухів», — наголосив Геннадій Зубко.

Він пояснив, зі вступом в дію нових ДБН допускатимуть встановлення в індивідуальних будинках і багатоквартирних житлових будинках до 3 поверхів теплогенераторів потужністю до 30 кВт для опалення та гарячого водопостачання.

Обов'язкові умови для установки — приміщення кухні висотою не менше 2,2 м із природним освітленням (незалежно від наявності плити). Внутрішній об'єм кухні при застосуванні теплогенераторів із закритою камерою згоряння повинен бути на 6 кубометрів більший, ніж передбачений пунктом 9.27 ДБН, а площа припливного засобу повинна становити не менше 0,025 кубометрів.

Читайте також: В Україні почнуть використовувати світловоди

У приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається установка тільки теплогенераторів із закритою камерою згоряння.


Читайте також:
22 Грудня, 2018 10:23
Твоє місто Доброго дня, Дмитре! Насправді заборонили і з закритими, і з відкрити камерами згорання. Їхнє встановлення допускається лише в індивідуальних будинках та в багатоквартирних до трьох поверхів.
21 Грудня, 2018 11:08
Дмитро Не вводьте людей в оману. "Заборонили" лише із т. зв. камерами відкритого згорання. Тобто з яких газ може потрапляти в приміщення і накопичуватися. Є інші - дорожчі, тому надійні та безпечні, які мають закриту камеру згорання (тобто газ і продукти згорання потрапляють одразу на вулицю).
Чекаю спростування у помилках за тиждень ;)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!