Побічний ефект після вакцинації проти Covid-19 зафіксували в 1% українців

1973 0
Із анонсованих МОЗ 500 мобільних бригад наразі працює лише 10%, тому процес вакцинації протікає повільно.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

За тиждень в Україні зафіксували 126 повідомлень про побічні ефекти вакцини від коронавірусу. Про це в себе на Фейсбуку повідомив глава комітету Верховної Ради з охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Лише в одному випадку, за його словами, той, хто звернувся, був госпіталізований. Загалом побічні ефекти проявляються трохи більше, ніж в 1% випадків від усього числа вакцинованих (9 568).

Читайте також: На Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Фотофакт

Очільник комітету Верховної Ради з охорони здоров’я також зауважив, що з анонсованих МОЗ 500 мобільних бригад наразі працює лише 10%, тому процес вакцинації протікає повільно.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield від виробника Serum Institute India. Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield – це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII.

Вакцинація проти коронавірусу розпочалася в Україні 24 лютого. Першим вакцинованим в Україні став Євген Горенко – лікар-реаніматолог із Черкас, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.  На Львівщині першою щеплення від коронавірусної інфекції отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. Загалом щеплення у Львові вже пройшли більше 250 осіб, здебільшого це лікарі лікарень, де лікують хворих на коронавірус пацієнтів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!