В Україні закінчився мораторій на перевірку бізнесу

2418 0
Бізнесмени мають знати, коли і чому до них прийде інспектор.
Фото: vgo-dovira.org

Фото: vgo-dovira.org

Із 1 січня втратив чинність мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу, який ввели в 2014 році. Про це повідомляє «Мінфін».

Тож із 2019 року в Україні відновлять планові перевірки, за якими інспекції мають прозоро оцінювати суб’єкти господарювання, аби попередити податкові ризики. Водночас бізнесмени мають знати, коли і чому до нього прийде інспектор.

Крім цього, для полегшення взаємодії бізнесу та держави, в Україні запустили портал inspections.gov.ua, де вже є інформація про 26 інспекційних органів з 33-х. В єдиній системі опублікували близько 250 тисяч планів і приблизно 48 тисяч результатів уже проведених перевірок.

ДФС сформувала план-графік документальних перевірок на 2019 рік. У нього включили майже 5 тисяч юридичних осіб із  задекларованими доходів за 2017 рік. Здебільшого планують перевіряти платників податків, які працюють у металургійній, фармацевтичній галузях, у сфері торгівлі побутовими приладами та роздрібної торгівлі пальним, а також їхні контрагенти, залучені в схемах поставки товарів, робіт і послуг.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!