В Україні заочно судитимуть кадирівця Анзора Бісаєва, який взяв у заручники й допитував дитину

614 0
Судитимуть командира загону нацгвардії РФ по Чеченській Республіці
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно командира мобільного загону особливого призначення національної гвардії РФ по Чеченській Республіці Анзора Бісаєва за викрадення та застосування тортур до цивільного населення на Київщині. Про це повідомив Офіс генпрокурора.
 
Розслідуванням встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації смт Бабинці Бучанського району Київської області разом зі співслужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит неповнолітнього хлопця.
 
Погрожуючи дитині зброєю, він вимагав повідомити про місцеперебування військовослужбовців ЗСУ та представників тероборони. 
 
Обвинувачений змусив неповнолітнього вийти з будинку на вулицю, де, за його наказом, військовослужбовці РФ схопили хлопця. 
 
Вони приставили до горла ніж та, погрожуючи вогнепальною зброєю, продовжили допит. 
 
Після цього посадили хлопця в броньований автомобіль і возили по населеному пункту, вимагаючи надати інформацію про ЗСУ.
 
 
Нагадаємо, після звільнення Київщини Офіс генпрокурора заявив про викриття 10 російських військовослужбовців, причетних до звірств у Бучі, й опублікував їхні імена та фото.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!