Політична реклама

В Україні запрацює медична пошукова система

1111 0
В Україні буде створена медична пошукова система. Відповідний меморандум підписали голова Об'єднання організацій роботодавців України Анатолій Кінах, голова Ради Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Володимир Загородній та гендиректор "Науково-дослідного центру охорони здоров'я населення та навколишнього середовища" Ігор Гендель.

"Це безкоштовна соціальна програма, де кожен бажаючий може зареєструватися. Подібні системи працюють в ЄС, Америці, Ізраїлі та Росії. Будуть працювати 24 програмісти із різних країн. Дають нам півтора роки, щоб була охоплена вся країна із 46 мільйонами", - сказав Гендель.


В цьому пошуку можна буде знайти каталог лікарень та медзакладів по всій країні, біржу праці для лікарів, базу санаторіїв, форуми та нормативно-правову базу: "В Україні не існує медичного права. Тут медики зможуть висловлювати свої думки щодо нього".

"В Україна існують не пошукові системи, а море сайтів, які в процесі звертатимуться до пошукової системи, щоб бути там присутніми. Наші лікарі реєструються на російських сайтах. На окремому сервері буде працювати call-центр, який буде приймати скарги. Пишеться ще один проект щодо телефону довіри в лікарнях та амбулаторіях. Це буде дисциплінувати головних лікарів", - наголосив Гендель.

Підписанти зазначили, що це громадська ініціатива, яку держава не фінансує, повідомляє Gazeta.ua.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!