В Україні запрацювала монетизація субсидій

1560 0
Розрахунок субсидій відбуватиметься напряму з Казначейства без будь-яких протоколів.
фото: voladm.gov.ua

фото: voladm.gov.ua

Від 19 січня набув чинності наказ Міністерства фінансів про Порядок проведення органами Казначейства розрахунків, що передбачають фінансування видатків місцевих бюджетів на виконання держпрограм соціального захисту населення за рахунок субвенцій із держбюджету. Про це йдеться у на сайті Міістерства фінансів України. 

Згідно з повідомленням Мінфіну, рішення є першим і важливим кроком комплексного реформування всієї системи розрахунків за житлово-комунальні послуги. Метою цих змін є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки «живими» коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг.

Читайте також: В Україні хочуть заборонити приймати в експлуатацію будинки без пандусів

Відтепер встановлено чіткі строки проведення розрахунків за субсидіями – до 24 числа, а розрахунок відбуватиметься напряму з Казначейства без будь-яких протоколів.

Також виконавці послуг можуть самостійно вибирати постачальника енергоносіїв і розрахунок «живими» коштами від субсидій. Саме нарахування субсидій за фактичні обсягом споживання послуг гарантує більшу прозорість.

У Мінфіні розробилили план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи. Перший етап має на меті монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств – постачальників послуг. На другому етапі відбудеться підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств, а третьому етапі – монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!