В Україні запрацювала перша фабрика 3D-друку керамічних виробів. Фото

3221 0
Фабрика з 3D-друку повного циклу керамічних та металевих виробів з’явилася в Одесі. Для України це – перше виробництво такого формату.
ФОто: AIN.UA

ФОто: AIN.UA

Фабрику запустили представники українського стартапу Kwambio. Поки що вони виробляють тільки керамічні предмети, але вже у листопаді обіцяють запустити друк металевих виробів. Про це повідомляє видання AIN.ua.

Раніше в цьому році компанія запустила в Нью-Йорку інтернет-магазин дизайнерських товарів, а тепер стартап буде пропонувати керамічні і металеві товари власного виробництва.

«Ми намагалися працювати з американськими партнерами. Але якість, ціни і терміни виробництва нікуди не годилися. Чашка за $100, яку треба чекати п'ять тижнів... Тому вирішили відкрити власне виробництво. Розробили свої власні матеріали для друку та гарантуємо терміни виробництва в 2-3 рази швидше. Ну і ціна, звичайно, в рази нижче», — зазначив співзасновник Kwambio Володимир Усов.

Kwambio друкує готові товари, які можна купити на сайті, а також приймає замовлення дизайнерів, компаній та індивідуальні замовлення. Ідею об'єкта можна принести навіть у вигляді скетчу на серветці — фахівці стартапу створять 3D-модель, порадять оптимальний матеріал, надрукують прототип, при необхідності внесуть правки і потім надрукують фінальний продукт або серію виробів.

Читайте також: Львів’яни подали найбільшу кількість проектів у рамках бюджету участі

Весь процес від скетчу до готового продукту в середньому займає два тижні. А за процесом виробництва можна спостерігати в реальному часі на сайті Kwambio — в одному з цехів встановлена камера онлайн-трансляції.

Усі фото — AIN.ua.

Опублікувала Ганна Беловольченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!