В Україні запрацювала перша онлайн-бібліотека короткометражних фільмів

1655 0
Розміщення фільмів у базі Ukrainian Short Films для українських режисерів є безкоштовним.

Цього тижня запрацювала база Ukrainian Short Films – перша масштабна онлайн-бібліотека українського короткометражного кіно від часу його виникнення і до наших днів. Про це повідомляє пресслужба Wizz.art.ua.

База має на меті вивести українське короткометражне кіно у чіткіший фокус міжнародних селекторів та кураторів, полегшити діалог українського кіно зі світовими культурними інституціями, а також зберегти у фокусі глядачів та індустрії робіт українських режисерів від початку ХХ століття до сьогодні.

Читайте також: Донька мистецької музи Леонардо да Вінчі королева Бона Сфорца та львівський ренесанс

«Десятки й сотні українських короткометражних фільмів, що прогриміли на кінофестивалях, або розчинялися в небутті, або викладалися на YouTube, де також губилися і з часом зникали. Створення бази українського кіно покликано вирішити цю проблему», – каже кінознавець Олександр Телюк.

База доступна у двох мовних версіях – українській та англійській (запуск англомовної версії запланований на початок вересня 2020). Легкий пошук фільмів забезпечують фільтри: за назвою, тематикою, ім'ям режисера, роком виходу, тривалістю або жанром фільму. 

Розміщення фільмів у базі Ukrainian Short Films для українських режисерів є безкоштовним.

Наразі база налічує півсотні фільмів і її наповнення триває. На першому етапі роботи над базою проаналізували історію українського кіно та склали список українських короткометражних фільмів за всі часи. Наступними кроками був відбір фільмів, які можуть бути цікавими для міжнародних кураторів. Знайти її можна за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!