В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо будівництва житла. Що змінилось

7823 2
У житлових будинках заборонили розміщувати хостели, сауни, ветклініки та спеціалізовані магазини.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

Із 1 грудня в Україні запрацювали оновлені державні будівельні норми, що стосуються будівництва житла. Зокрема проектувати вбудовані громадські заклади вище 3-го поверху у новобудовах можна, якщо лише їх відділять у  окремий протипожежний відсік.

Читайте також: Менша комуналка і магазин на 4 поверсі. Як зміняться житлові будинки в Україні

Крім цього, розміщувати на третьому та вище поверхах дозволили заклади харчування з окремими смітниками, невеликі магазини та кафе, салони краси, відділення банків і творчі майстерні.

Натомість у житлових будинках заборонили розміщувати хостели, сауни, ветклініки, спеціалізовані магазини, як-от із будматеріалами чи м’ясом, громадських туалетів та побутових підприємств.

Ці норми ДБН стосуються нового будівництва та реконструкції житлових будинків до 73,5 м (вище – висотне будівництво), як одноквартирних так і багатоквартирних, а також спеціалізованих і гуртожитків.

Читайте також:
4 Грудня, 2019 21:13
ДБН Сауни, спеціалізовани магазини будівельних матеріалів і так були заборонені і попередніми виданнями ДБН "Житлові будинки". Якість подання матеріалу суперова. Аби що писати. Доречі від того що щось заборонено, не значить що його там не буде. Купа саун в столиці працює в багатоповерхівках. Дерегуляція.
4 Грудня, 2019 14:21
666 ... забороняти те , що не існує ( як от -- громадські туалети в житлових будинках) -- це наше ВСЕ ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!