В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо дитсадків

4725 0
Відтепер дитсадки можна вбудовувати у житлові будинки.
Фото: sumy.ua

Фото: sumy.ua

1 жовтня в Україні набувають чинності оновлені Держані будівельні норми «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти», який замінив документ 1997 року.

Зокрема документ дозволяє розміщувати у першому та другому поверхах житлової забудови групи короткотривалого перебування дітей та ясла на 120 місць. Раніше ДБН передбачали тільки окремі споруди під дошкільні навчальні заклади. Крім цього, навчальний простір має бути максимально інклюзивний та пристосований до навчання. При будівництві приміщень для закладів дошкільної освіти пропонують використовувати енергоощадні технології.

Читайте також: Як зміняться новобудови Львова з новими будівельними нормами

Нагадаємо, 1 вересня набули чинності нові ДБН, які стосуються планування та забудови територій, вулиць та доріг, будинків і споруд

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!