В Україні з’явився Apple pay. Як це працює

6420 0
Клієнти ПриватБанку та власники Apple відтепер можуть оплачувати покупки смартфоном, планшетом або годинником.
Фото: Новое время

Фото: Новое время

Днями для клієнтів ПриватБанку в Україні запрацював сервіс безконтактної оплати Apple pay, завдяки якому оплачувати товари і послуги можна через смартфон та Apple-годинник. 

Що таке Apple Pay?

Apple Pay — це платіжна система мобільних платежів, яка дає змогу розраховуватись за покупку, приклавши смартфон або годинник Apple до термінала. Такі термінали мають позначку PayPass або PayWave

Як додати картку?

Спершу необхідно оновити IOS до останньої версії. Після чого треба перейти у додаток Wallet, який зазвичай автоматично встановлений на Apple-смартфонах, і додати картку Visa або Mastercard, яка підтримує Apple Pay. Після цього, банк надішле повідомлення з кодом підтвердження реєстрації картки. Одночасно можна додати до 8 банківських карток.

Крім цього, необхідно оновити Приват24, додати пристрій — iPhone чи Apple Watch. На головному екрані поруч із карткою має з’явитися піктограма.

Хто може користуватися Apple Pay?

Систему безконтактної оплати покупок можуть використовувати власники iPhone останніх моделей, зокрема: iPhone X, 8, 8 plus, 7, 7 plus, 6, 6s, 6s plus, 6 plus, SE, за умови, що ці власники смартфонів є клієнтами ПриватБанку і мають картки Visa або Mastercard. Смартфон має бути обладнаний модулем NFC.

Як працює Apple Pay?

Аби скористатися послугою безконтактної оплати покупок необхідно піднести пристрій (телефон, планшет, годинник) до платіжного термінала. На екрані має з’явитися вікно з підтвердженням оплати. Для підтвердження рекомендують використовувати Touch ID/Face ID або пароль. Після цього інформація про проведення платежу з’явиться на екрані термінала. При використанні Apple Pay-оплати комісія не стягується.

Що дає Apple Pay?

Сервіс працює не лише в магазинах, а й у закладах, деяких видах транспорту (метро), авіарежимі та навіть коли немає доступу до інтернету. Крім цього, завдяки Apple Pay можна оплачувати покупки в інтернеті, використовуючи браузер Safari на Mac, не старіше 2012 року, або під час шопінгу через додатки.

На скільки це безпечно?

Авторизація відбувається через Touch ID/Face ID або унікальний одноразовий секретний код. Номер картки при цьому не зберігається ні в терміналі, ні на пристроях Apple.

Читайте також: Не освітлюйте дорогу до айфоном туалету або чому варто конкурувати зі світом

Додамо, що торік у листопаді в Україні запрацював сервіс Android Pay, який дозволяє користуватися безконтактною оплатою покупок користувачам Android-смартфонів.

Вікторія Ейсмунт

За інформацією сайтів

TSN.ua, segodnya.ua, ain.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!