Запрацював додаток «Дій вдома». Усі, хто на обсервації та самоізоляції, зобов'язані його встановити

9135 0
Не використання додатку прирівнюватимуть до порушення режиму самоізоляції і за це накладатимуть штраф.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

В Україні запрацював мобільний додаток «Дій вдома» для контролю режиму обсервації і самоізоляції. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Чи можна гуляти під час карантину із трьома дітьми. Пояснення юриста

Не використання додатку прирівнюватимуть до порушення режиму самоізоляції і за це накладатимуть штраф.

«Упродовж 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде вмикатися геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатку по-суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити», – сказав Михайло Федоров.

Міністр цифрової трансформації також зазначив, що на цей час є три цільові аудиторії програми: люди, які повернулися з-за кордону і підлягають обсервації; хворі, які перебувають на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на коронавірус.

У додатку «Дія» також буде доступний сервіс push-повідомлень, що надаватимуть актуальну інформацію про поточний стан справ з протидії коронавірусу в Україні.

Через сервіс українцям стануть доступні повідомлення про рішення уряду, карантинні обмеження та практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від зараження.

Читайте також: 28 людей в Україні одужали від коронавірусу

Нагадаємо, уряд ввів обов‘язкову обсервацію для українців, що повернулися з-за кордону, а також зобов’язав до самоізоляції людей, яким виповнилось 60 і більше років.

Крім цього, своєю постановою від 2 квітня Кабінет міністрів зобов'язав Міністерство цифрової трансформації до 5 квітня розробити і впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання самоізоляції і / або обсервації особами, які потребують зазначених протиепідемічних заходів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!