В Україні запрацював електронний чек

3285 0
Застосування цієї технології на практиці дозволяє не купувати традиційний касовий апарат та не друкувати паперові чеки.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

В Україні стартував пілотний проект Державної фіксальної служби, який впроваджує електронний чек (e-Receipt). Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації, пише Економічна правда.

Читайте також: В Україні з’явиться мобільний додаток для оплати податків

Зокрема для фіскалізації розрахунків передбачене технологічне рішення, яке не вимагає обов’язкового застосування традиційних реєстраторів та друкування паперових чеків. Технологію можна встановити на будь-який електронний пристрій. Фіскальний чек можна буде перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.

За словами менеджерки Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес-Асоціації Вікторії Куликової, такі новітні технології замість традиційних касових апаратів використовують у Європі. 

Впровадження пілотного проекту електронної системи «Електронний чек» має спростити взаємовідносити між підприємцями та споживачами.

Читайте також: Нацбанк може дозволити українцям відмовитися від платіжних карток

Систему можна встановити на ком’ютер, планшет чи смартфон. Вона доступна та безкоштовна. Застосування такої моделі на практиці позбавляє необхідності купувати традиційний касовий апарат, а відтак, друкувати паперові чеки. 

Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині електронного кабінету (електронного сервісу ДФС, розміщеного на офіційному веб-сайті контролюючого органу). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!