Українські водії зможуть оплачувати штрафи онлайн

3489 0
Також в електронному кабінеті можу перевірити водійське посвідчення та дізнатись інформацію про автомобіль за VIN-кодом.
Фото: Район Луцьк

Фото: Район Луцьк

Учора, 21 грудня, в Україні запрацював електронний кабінет водія, повідомляє прес-служба МВС.

Тут можна дізнатися актуальну інформацію про власні авто та посвідчення водія, перевірити й оплатити штрафи за адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом та записатися в електронну чергу до сервісних центрів МВС.

Сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на сайті уряду – kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Доступ до е-Кабінету здійснюватиметься за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

Проект реалізований за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS і Фонду Східна Європа.

Інфографіка: МВС

«Цей сервіс мінімізує витрати часу та зусиль клієнтів сервісних центрів МВС, робить найпопулярніші послуги однаково доступними для всіх громадян країни, виключає людський фактор та ліквідує корупційні ризики», – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Раніше, наголошують в МВС, для отримання інформації водій мав бути особисто присутнім у сервісному центрі МВС, а повідомлення про штрафи надсилались поштою. Оплачувати ж їх треба було в банку.

Також в електронному кабінеті водія доступна можливість швидкої перевірки доступності номерного знаку, якщо хтось хоче замовити індивідуальний. Тут же можна одразу замовити макет.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв.Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Можливість перевірити будь-який транспортний засіб за VIN-кодом, кажуть в МВС, допомагає під час купівлі-продажу авто. Так, безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики. За 45,68 грн користувачам Електронного кабінету водія стане доступною інформація про кількість попередніх власників, участь авто у ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо.

За додатковими консультаціями можна звертатись за телефоном (044) 290-19-88.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!