В Україні запрацював новий будівельний реєстр

2042 0
У Мінцифри кажуть, що реєстр ДАБІ був місцем корупційних зловживань.
Фото: Mind.ua

Фото: Mind.ua

В Україні запрацював новий реєстр будівельної діяльності. До кожного об'єкта будівництва прив'язатимуть всі дозвільні документи, містобудівну та проектну документацію, відомості про учасників будівництва, фото та іншу інформацію.

Читайте також: ДАБІ не погодила реконструкцію Фабрики повидла у Львові

«Реєстр ДАБІ протягом багатьох років завжди був місцем корупційних зловживань. На відміну від нього, новий будівельний Реєстр перебуває виключно у власності держави. Так, ми зможемо запобігти несанкціонованому доступу до нього, внесенню некоректних даних та виникненню корупційних схем», – прокоментував віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У новому реєстрі можна отримати дані про права власності на землю, побачити розташування об'єктів на карті. До нього інтегрували довідники та реєстри, такі як перелік об'єктів культурної спадщини та небезпечних об'єктів.

Читайте також: У центрі Львова в пам'ятці архітектури ведуть будівництво без археологів та погоджень міста

Працівники будівельної сфери отримають доступ до нового реєстру через персональні електронні кабінети. 

Пізніше замовники матимуть доступ до результатів адмінпослуг через електронний кабінет користувача на порталі «Дія».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!