В Україні запрацюють мобільні групи поліції для протидії домашньому насильству

1887 0
До подібних мобільних бригад на Львівщині вже входять психологи та соціальні працівники.
Фото: ottenpenna.co.uk

Фото: ottenpenna.co.uk

У 2019 році в Україні будуть запрацюють 45 мобільних груп поліції для реагування на домашнє насильство. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції.

Читайте також: Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насильства

«Вже відібрали близько 450 поліцейських, які після спеціальної підготовки працюватимуть у складі цих груп. Частина з них вже пройшла навчання торік», — ідеться у повідомленні.

Під час тренінгів поліцейські проходять підготовку в галузі психології та медичної допомоги. Також у спеціальних інтерактивних кімнатах, які моделюють звичайне житло, співробітники поліції відпрацьовують можливі сценарії домашнього насильства та свої дії.

Додамо, що закон про протидію домашньому насильству ухвалили у 2017 році. У ньому вперше дали визначення поняттю насильства та його видам, розширили можливості поліції, аби вона могла реагувати та допомагати постраждалим одразу на місці. Криміналізація домашнього насильства набула чинності з січня 2019 року.

Читайте також: В Україні ввели штрафи за булінг у школах та дитсадках

Крім цього, на Львівщині працюватимуть мобільні бригади з психологів та соціальних працівників, які мають запобігати домашньому насильству. За словами правоохоронців обидві мобільні бригади мають співпрацювати.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!