Від сьогодні в Україні змінилися правила купівлі іноземної валюти. Інфографіка

3845 0
Українці зможуть обмінювати валюту онлайн та інвестувати за кордон.
Фото: wp.com

Фото: wp.com

Із 7 лютого в Україні набув чинності закон «Про валюту та валютні операції», який скасовує низку обмежень для населення та бізнесу.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг нові монети шестигранної форми. Фото

Відтепер валюту можна купити онлайн у додатку Приват24, в інтернет-банкінгу, але не більше 150 тисяч на день, та платіжних терміналах і банкоматах. Для цього у термінал необхідно внести гривневу купюру та отримати валюту, яку може запропонувати апарат (без карткового рахунку). При обміні до 150 тисяч гривень особисті дані вказувати не потрібно. Крім цього, валюту можна обміняти у поштових відділеннях.

Також фізичні особи можуть інвестувати за кордон 50 тис. євро без отримання відповідної ліцензії. Поступово цей ліміт планують збільшити. Також вони зможуть перераховувати до 150 тисяч грн за кордон без відкриття рахунку, а юридичні особи за необхідності можуть вільно відкривати рахунки за кордоном.

Читайте також: Нацбанк дозволив відкривати рахунки онлайн у всіх банках

Навесні українці також зможуть знімати валюту у касі супермаркетів. Цю послугу вже тестує державний ПриватБанк на касах автозаправок мережі WOG.

Вікторія Ейсмунт

Інфографіка Марії Стахів

Ілюстрації створено на основі зображень www.freepik.com

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!